Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /customers/2/b/6/yogalivsstil.se/httpd.www/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2492 Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /customers/2/b/6/yogalivsstil.se/httpd.www/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2496 Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /customers/2/b/6/yogalivsstil.se/httpd.www/wp-content/plugins/revslider/includes/output.class.php on line 3468 Instruktion till yogapositionen: Funky Pincha | Roberta Del Rosso Yoga
Upp

Instruktion till yogapositionen: Funky Pincha

Roberta Del Rosso Yoga / Yoga  / Instruktion till yogapositionen: Funky Pincha

Instruktion till yogapositionen: Funky Pincha

Idag vill jag gärna dela med mig av en tutorial för en rolig yogaposition: Funky Pincha.

Funky Pincha är en blandning av ett handstående och ett underarmsstående.

Pincha Mayurasana -påfågeln (underarmsstående) är grunden men i detta fall balanserar man det ena knät på baksidan av överarmen (triceps).

Denna position kräver kontroll och får inte utövas utan uppvärmning. Innan du testar gör några solhälsningar och dröj kvar i delfinen (första bilden).

Våga luta tyngden framåt för att kunna lyfta upp det bakre benet. Du kanske kan placera en kudde eller ett bolster framför dig så att du har något mjukt att landa på om du skulle tappa balansen (det har hänt mig många gånger!).

Positionen är energigivande, utmanande och rolig. Tänk på att aktivera mula bandha (ditt navelstöd, genom att suga in naveln mot ryggraden). Fötterna och benen är aktiva under hela övningen.

Denna armbalans är stärkande för skuldror och axlar, core-muskulaturen, armarna och hela ryggen.

Testa gärna och glöm inte att göra båda sidorna.

Lycka till!

Roberta Del Rosso
Roberta Del Rosso

Jag som driver Yogalivsstil heter Roberta. Min stora passion i livet är yoga! Jag har utövat yoga i många år och har varit licensierad via SAFE sen 2015 och innehar även ett 200-timmars Ashtanga Vinyasa certifikat som är godkänt av Yoga Alliance.

Inga kommentarer

Sorry, the comment form is closed at this time.