Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /customers/2/b/6/yogalivsstil.se/httpd.www/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2492 Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /customers/2/b/6/yogalivsstil.se/httpd.www/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2496 Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /customers/2/b/6/yogalivsstil.se/httpd.www/wp-content/plugins/revslider/includes/output.class.php on line 3468 Vilken inställning har du under din yogapraktik? | Roberta Del Rosso Yoga
Upp

Vilken inställning har du under din yogapraktik?

Roberta Del Rosso Yoga / Yoga  / Vilken inställning har du under din yogapraktik?

Vilken inställning har du under din yogapraktik?

Hej!

Ju mer man praktiserar yoga desto mer inser man hur viktigt det är att göra det på ett korrekt sätt, ur det anatomiska perspektivet men det finns även många andra aspekter som man ska ta hänsyn till: till exempel din unika kroppsbyggnad samt din dagsform.

I början av min yogakarriär var formen av positionen det absolut viktigaste för mig. Hur min kropp såg ut i en viss yogaställning (även jämfört med andra) vad det som styrde hur djupt jag gick in i en yogapose. Om något kändes fel eller gjorde ont så trodde jag att det var mig det var “fel” på.

Jag tror att de flesta av oss praktiserar yoga på detta felaktiga sätt och det är verkligen synd, för då har man missat poängen med yogan helt och hållet: nämligen att må bra mentalt och fysiskt enligt sina unika kroppsförutsättningar.

Som tur är så har jag utvecklats väldigt mycket inom mitt eget yogautövande. Genom yogan har jag utvecklat en enorm kroppskännedom. Jag har dessutom fördjupat mig i anatomi vilket innebär förstås en bredare kunskap om skiljaktigheten hos alla kroppar samt dess olika förutsättningar.

Numer praktiserar jag efter mina egna förutsättningar, efter hur det känns i min kropp men även efter min dagsform. Om någon position inte känns helt rätt för min anatomi, så modifierar jag. Om det är så att jag någon dag inte känner för att t.ex. utföra en massa framåtfällningar, så gör jag inte just det. Så enkelt är det.

Jag önskar att du som läser detta inlägg funderar lite på hur just du förhåller dig till din yogapraktik. Fundera på om du verkligen har rätt inställning och är tillräckligt snäll mot dig själv. Låt helst bli att jämföra dig med andra. Utgå alltid från din kropp och dess förutsättningar med en attityd av acceptans och förståelse snarare än en av kritik och dömande.

Vi hörs snart!

Stor kram <3

Roberta

Roberta Del Rosso
Roberta Del Rosso

Jag som driver Yogalivsstil heter Roberta. Min stora passion i livet är yoga! Jag har utövat yoga i många år och har varit licensierad via SAFE sen 2015 och innehar även ett 200-timmars Ashtanga Vinyasa certifikat som är godkänt av Yoga Alliance.

Inga kommentarer

Sorry, the comment form is closed at this time.