Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /customers/2/b/6/yogalivsstil.se/httpd.www/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2492 Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /customers/2/b/6/yogalivsstil.se/httpd.www/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2496 Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /customers/2/b/6/yogalivsstil.se/httpd.www/wp-content/plugins/revslider/includes/output.class.php on line 3468 Butterfly – yin yoga | Roberta Del Rosso Yoga
Upp

Butterfly – yin yoga

Roberta Del Rosso Yoga / Okategoriserade  / Butterfly – yin yoga
Yin yoga Stockholm

Butterfly – yin yoga

Hej på er,

Idag vill gå igenom en av yogapositionerna inom Yin (och min favorit): Butterfly pose.

Denna position är helt perfekt för mig som har en liten skada i min vänstra hamstring (baksida lår) då jag endast känner en stretch i mina adduktorer (insida lår). Positionen är alltså idealisk om adduktorerna är ditt fokusområde för stretchen. Det är även en stretch för ländryggen då man flexar hela ryggraden när man fäller framåt. Positionen sägs även stimulera njurarna via njurmeridianen (en energikanal enligt den kinesiska medicinen). Experimentera gärna med avståndet mellan fötterna, ju längre ifrån höfterna fötterna placeras desto mer ska den kännas i hamstrings.

Utförande:

Från en sittande position, för fotsulorna ihop och välj om du vill ha dina fötter nära eller långt ifrån höfterna (experimentera genom att fälla framåt och känna var stretchen känns).
Fäll mjukt framåt, du får gärna runda ryggen här då detta är en yin yoga position och det gäller att mjukna och inte att arbeta muskulärt.

När du väl hittat rätt (det ska kännas lite, men inte göra ont!), stanna i minst 3 minuter.

Kom sen försiktigt och varsamt ur positionen och njut!

Lycka till!

Kram

 

Roberta Del Rosso
Roberta Del Rosso

Jag som driver Yogalivsstil heter Roberta. Min stora passion i livet är yoga! Jag har utövat yoga i många år och har varit licensierad via SAFE sen 2015 och innehar även ett 200-timmars Ashtanga Vinyasa certifikat som är godkänt av Yoga Alliance.

Inga kommentarer

Sorry, the comment form is closed at this time.