Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /customers/2/b/6/yogalivsstil.se/httpd.www/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2492 Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /customers/2/b/6/yogalivsstil.se/httpd.www/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2496 Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /customers/2/b/6/yogalivsstil.se/httpd.www/wp-content/plugins/revslider/includes/output.class.php on line 3468 Yin Yoga | Roberta Del Rosso Yoga
Upp

Yin Yoga

Roberta Del Rosso Yoga / Yoga  / Yin Yoga  / Yin Yoga

Yin Yoga

Hej!

Idag vill jag ta upp ett hett ämne: Yin yoga. Denna form av yoga är helt fantastisk som komplement till en mer yang form av yoga (fysisk, dynamisk) men även till en all dynamisk träning. I yin yogan jobbar vi med fascian eller bindväv. Genom att gå förbi det muskulära (slappna av eller “koppla bort” musklerna) kan vi komma åt kroppens fascia-system (ligament/ledband, leder, bindväv,etc.).
När du praktiserar Yin yoga måste du slappna av i musklerna och låta fascian göra jobbet. Det kan vara svårt för en som jag som är van vid att aktivera mina muskler så fort jag utövar yoga. Det kan vara lite utmanade både kroppsligt och mentalt då man stretchar/belastar fascian väldigt länge jämförelsevis med dynamisk yoga (3-5 minuter). Därför kan det uppstå många motstånd, både kroppsliga och mentala.
För min del är det mentala den svåraste biten: jag kan ibland känna mig instängd och klaustrofobisk i vissa ställningar, framför allt i framåtfällningar. Jag vet dock att yin yogan behövs i allra högsta grad och jag försöker att notera mina tankar, kroppssensationer och förnimmelser och på så sätt blir det mycket enklare att hantera det mentala motståndet.
Poängen med yin yogan är att återfukta och belasta den annars så intorkad och stel fascia. Ju äldre man blir desto mer behövs denna form av stretch. Genom denna yogaform kan man förbättra sin rörelsefrihet eller rättare sagt bibehålla den.

Så nästa gång du har möjlighet: testa den UNDERBARA Yin yogan. Jag kommer förresten snart att vara utbildad Yin yogalärare så håll utkik efter mina klasser.

Kram på er alla!

Roberta

 

Roberta Del Rosso
Roberta Del Rosso

Jag som driver Yogalivsstil heter Roberta. Min stora passion i livet är yoga! Jag har utövat yoga i många år och har varit licensierad via SAFE sen 2015 och innehar även ett 200-timmars Ashtanga Vinyasa certifikat som är godkänt av Yoga Alliance.

Inga kommentarer

Sorry, the comment form is closed at this time.