Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /customers/2/b/6/yogalivsstil.se/httpd.www/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2492 Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /customers/2/b/6/yogalivsstil.se/httpd.www/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2496 Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /customers/2/b/6/yogalivsstil.se/httpd.www/wp-content/plugins/revslider/includes/output.class.php on line 3468 Ashtanga yogans magiska egenskaper | Roberta Del Rosso Yoga
Upp

Ashtanga yogans magiska egenskaper

Roberta Del Rosso Yoga / Yoga  / Ashtanga yoga  / Ashtanga yogans magiska egenskaper

Ashtanga yogans magiska egenskaper

Hej!

Dagens ämne är Ashtanga Vinyasa yoga, den fysiska och dynamiska yogatypen.

Ashtanga betyder åtta grenar och refererar till de åtta livsråden som jag tog upp i ett tidigare blogginlägg. Denna yogaform sägs ha rekonstruerats från ett mystiskt manuskript skrivet på palmblad som hittades i Indien på 1930-talet. Detta manuskript är mellan 500 och 1500 år gammalt. Krishnamacharya (fadern av den moderna yogan) och Patthabi Jois översätte och rekonstruerade Ashtanga yoga serierna (ursprungligen fanns det sex stycken) och sen började Pattabhi Jois att instruera på Krishnamacharyas uppmaning.

Ashtanga Vinyasa yoga är en mer dynamisk och fysisk form av Hatha yoga.
Fokus i denna yogaform är asana (de fysiska positionerna), pranayama (andningskontroll) och bandhas (lås/stöd i olika muskler som tillämpas med olika muskelsammandragningar).

Denna yogaform består av olika sekvenser, de första tre är de mest kända. När man undervisar Ashtanga yoga så instruerar man vanligtvis Primary Serien eller den första sekvensen. Sekvensen består av solhälsningar, en stående och en sittande sekvens och några positioner som avslutar serien. Varje position sägs öppna kroppen och förbereda den inför nästa (både när det gäller styrka och mobilitet) och alla är anatomiskt korrekta om utförda på ett korrekt sätt.
Meningen är att man ska lära sig hela sekvensen utantill och utföra den med så pass mycket närvaro att man befinner sig i ett meditativ sinnesläge.

Personligen så älskar jag denna yogaform som är grund till alla vinyasa flow-klasser (dynamiska yogaklasser) och som stärker dig och gör dig mer rörlig. Man svettas och jobbar med en sekvens som är anatomiskt beprövad. När man praktiserat hela den första serien så är man kroppsligt trött men mår psykiskt väldigt bra.

Det är det som för mig är magin med denna yogaform.

Testa gärna denna yogaform tillsammans med mig på SATS i Liljeholmstorget, onsdagar kl. 17!

Alla bör få uppleva denna magi som infinner sig i kropp och sinne efter att du praktiserat!

Stor kram

Roberta

 

 

 

Roberta Del Rosso
Roberta Del Rosso

Jag som driver Yogalivsstil heter Roberta. Min stora passion i livet är yoga! Jag har utövat yoga i många år och har varit licensierad via SAFE sen 2015 och innehar även ett 200-timmars Ashtanga Vinyasa certifikat som är godkänt av Yoga Alliance.

Inga kommentarer

Sorry, the comment form is closed at this time.