fbpx
Upp

Meditation – varför ska man meditera?

Roberta Del Rosso Yoga / Meditation  / Meditation – varför ska man meditera?

Meditation – varför ska man meditera?

Hej!

Idag vill jag ta upp ett viktigt ämne: meditation. Vad är det? Varför är det viktigt att meditera?

Jag mediterar varje dag, minst en gång om dagen. Anledning till det är att det får mig att må bra, helt enkelt!

Det är ett sätt att stänga av och sen starta om intellektet, vilket gör att man kan tänka mycket klarare och bättre efteråt. Tänk dig en dator: om det blir problem, kan du trycka på CTRL-ALT-DEL för att starta om den och få allt att fungera igen. Meditation är just det!

Fördelarna med meditation är många och vetenskapligt bevisade: man blir lugnare och lättare får distans till all stress och alla problem, man får bättre minne, man förbättrar immunförsvaret, bara för att nämna några bra egenskaper.

Du behöver inte meditera mer än 5 minuter om du är nybörjare. Det finns många fantastiska appar som du kan ladda ner, t.ex. Mindfulness Appen (på svenska) eller Headspace (på engelska). Jag rekommenderar alla nybörjare att börja med guidade meditationer. Det finns en uppsjö av olika meditationer med olika ändamål. Ladda ner en app och börja att meditera. Det är enkelt! 🙂

Till att börja med tyckte jag att det var jättejobbigt att sitta still i många minuter utan att ha något att göra. Sen insåg jag att det är just det man ska göra. Att sitta i stillhet och låta tankarna flöda, precis som de vill, utan att behöva döma eller följa dem. Det enda du behöver göra är att observera dem, många tror att meditation innebär att låta bli att tänka, men så är det inte! När du bara observerar allt som händer i ditt medvetande så kommer du att lära känna dig själv på ett helt nytt sätt. Du kommer att lära känna din kropp, kroppssensationer och dina känslor på ett djupare plan. Det är värt att ta sig tid att meditera.

Jag säger det bara: börja meditera nu!

Lycka till med meditationen!

Namastè

Roberta

 

 

Roberta Del Rosso
Roberta Del Rosso

Jag som driver Yogalivsstil heter Roberta. Min stora passion i livet är yoga! Jag har utövat yoga i många år och har varit licensierad via SAFE sen 2015 och innehar även ett 200-timmars Ashtanga Vinyasa certifikat som är godkänt av Yoga Alliance.

Inga kommentarer

Sorry, the comment form is closed at this time.