fbpx
Upp

Vegetarisk mat – recept på min Ratatouille

Roberta Del Rosso Yoga / Kost  / Vegetarisk mat – recept på min Ratatouille

Vegetarisk mat – recept på min Ratatouille

Hej!

Idag vill jag gärna dela med mig av mitt recept på Ratatouille. Jag älskar vegetarisk mat och jag gillar att laga all min mat själv, varje dag, även om det är tråkigt och även om jag inte orkar. Det tycker jag att ni också ska göra! 🙂

Se mitt recept nedan, tänk på att det finns många olika recept på denna rätt:

 • 2 paprikor (helst olika färger)
 • 1 zucchini eller squash
 • 1 aubergine
 • 1 lök
 • 1-2 klyftor vitlök
 • basilika
 • 1 burk passerade tomater (eller färska, om du så önskar)
 • eventuellt ekologisk vegetarisk buljong (1 tärning)
 • en skvätt vitt vin
 • olivolja
 • salt

Grovhacka grönsakerna (paprikorna ska vara urkärnade). Hacka sen lök och vitlök. Fräs löken och vitlöken i lite olivolja (ca 2 msk). När de blivit mjuka tillsätt grönsakerna och låt allt steka i ca. 10 minuter. Tillsätt sen vinet och låt grönsakerna absorbera vinet. När grönsakerna blivit mjukare, häller du i tomaterna.
Låt det hela puttra i ytterligare 10-15 minuter. Om du så vill kan du ha i buljongen och lite salt.
Innan servering, dekorera med basilikablad.

Servera med ris eller pasta (och toppa med parmesanost).

Voilà, enjoy!

Namastè!

 

Roberta Del Rosso
Roberta Del Rosso

Jag som driver Yogalivsstil heter Roberta. Min stora passion i livet är yoga! Jag har utövat yoga i många år och har varit licensierad via SAFE sen 2015 och innehar även ett 200-timmars Ashtanga Vinyasa certifikat som är godkänt av Yoga Alliance.

Inga kommentarer

Sorry, the comment form is closed at this time.