Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /customers/2/b/6/yogalivsstil.se/httpd.www/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2492 Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /customers/2/b/6/yogalivsstil.se/httpd.www/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2496 Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /customers/2/b/6/yogalivsstil.se/httpd.www/wp-content/plugins/revslider/includes/output.class.php on line 3468 Yogafilosofi – en av de viktigaste verserna i Yoga Sutra | Roberta Del Rosso Yoga
Upp

Yogafilosofi – en av de viktigaste verserna i Yoga Sutra

Roberta Del Rosso Yoga / Yoga  / Yogafilosofi – en av de viktigaste verserna i Yoga Sutra

Yogafilosofi – en av de viktigaste verserna i Yoga Sutra

Hej!

Min favoritvers i Yoga Sutra, skriven av Patanjali,  är den andra versen.

“Yogas citta vrtti nirodhah”

På svenska innebär detta att yoga (som betyder “förening” eller “att förena”) och:

Citta = Sinnet

Vrtti = våg eller förändring

Nirodhah = stillhet, komma till ro

Denna vers innebär alltså att yogans syfte är att låta sinnet komma till ro och den sammanfattar alla andra verser (eller Sutras) som följer.

Om vi utövar yoga tillräckligt länge så kan vi till slut uppleva sinnesro, balans och harmoni. När jag säger att utöva yoga, menar jag inte enbart den fysiska delen. I mitt fall så var det så jag hittade detta tillstånd av sinnesro genom den fysiska delen men jag utökade sen min yogapraktik från enbart på mattan till att innefatta praktik även utanför mattan. Vad innebär att praktisera yoga utanför mattan? Det innebär att vara så medvetet närvarande (mindfulness) som möjligt i nuet, att meditera, att äta mat som är bra för kroppen, etc.

Hoppas att ni också finner inspiration till att vilja utöka er yogapraktik!

Namastè

Roberta Del Rosso
Roberta Del Rosso

Jag som driver Yogalivsstil heter Roberta. Min stora passion i livet är yoga! Jag har utövat yoga i många år och har varit licensierad via SAFE sen 2015 och innehar även ett 200-timmars Ashtanga Vinyasa certifikat som är godkänt av Yoga Alliance.

Inga kommentarer

Sorry, the comment form is closed at this time.